T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARABAĞLAR - Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu

Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu

Telefon
0232 271 07 51
Belgegeçer
0232 271 07 51
WEB
https://makifiho.meb.k12.tr
Adres
Yurtoğlu Mahallesi 3946/3 Sokak No.8 Karabağlar/İZMİR
Vizyon
Akademik, sosyal, kültürel ve sportif başarıları her kesim tarafından kabul edilmiş,yapacağı ulusal ve uluslar arası projelerle lider, ilçemizde tercih edilen bir okul olmaktır.
Misyon
Yeniliklere açık, sürekli kendini geliştiren genç öğretmen kadrosuyla, öğrenci merkezli eğitim veren, teknolojiyi kullanan, velilerin ihtiyaç duydukları her an okul idaresi ve öğretmenlerine ulaşıp eğitim öğretim hizmetlerini alabildikleri, öğrencilerinin başarılarını ön planda tutup,öğrencilerin ahlaki değerleri önemsemesini teşvik eden, kaliteden ödün vermeyen çağdaş bir eğitim kurumuyuz.
Başarılar
*2016-2017 Okulumuzun eğitim-öğretime başlaması *2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Tübitak 4006 Proje sergisi ve faaliyetleri.
Öğretmen :19
Öğrenci :222
Derslik :-19
Spor Salonu :1
Müzik Sınıfı :1
Resim Sınıfı :2
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :187
Öğretim Şekli :Tam gün-Karma Eğitim
Saatler
Dersler 07:30-14:00 Haftasonu Kurs 09:00-14:00
Isınma
Doğalgaz yakıtlı Kalorifer sistemi
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
İngilizce-Arapça
Ulaşım
Okulumuza ulaşım İzmir Çevreyolu (Otoyol) üzerinden ulaşım çok rahattır. Çevreyolunun Uzundere çıkışından çıkıldığında okula yaklaşık 1 km sonra ulaşılabilmektedir. Konak-Üçyol-Basmane ve Köstence Köprüsü mevkiinden kalkan/geçen İzmir ESHOT Belediye otobüslerinden Yurtoğlu-Uzundere-Cennetçeşme(193-873-23-523-224-524) yönüne giden araçlar okulumuzun yakınından geçmektedir. Yine Uzundere yönünde hareket eden Dolmuş tipi toplu taşıma araçları da okulumuzun yakınından geçmektedir.Toki-Kadifekale
Servis Bilgisi
Okulumuzun öğrencilerine yönelik Öğrenci Servisi hizmeti sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Yurtoğlu Mahallesi, Uzundere Otoyol çıkışı civarı, Folkart evleri arkası, Nene Hatun Kız Meslek Lisesi ve İzmir Anadolu Lisesi Bölgesi
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İL Merkezine yaklaşık 9 km. Belediye otobüsü ile tek araçla 45 dk, Özel araçla 30 dk. İlçe Merkezine Kaymakamlık binasına yaklaşık 6 Km. Belediye otobüsü ile tek araçla 30 dk, Özel araçla 20 dk.
Kontenjan Bilgileri
5. Sınıflar kontenjanımız 100 öğrencidir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Puanla öğrenci almamaktayız. Adres şartımız da bulunmamaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuzun öğrencileri %3-%20 arasında aldıkları puanlarla Proje okullarına yerleşme başarısı göstermektedir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin tamamı üst öğrenime yerleşip zorunlu Lise eğitimine devam etmektedir.
Sportif Etkinlikler
Sportif etkinliklerimiz her alanda Beden Eğitimi öğretmenlerimizce yürütülmektedir.
Bilimsel Etkinlikler
Bilimsel etkinliklerimiz Matematik ve Fen Bilgisi öğretmenlerince yürütülmektedir.
Proje Çalışmaları
Tübitak 4006 Proje faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Okulumuz 2 öğrencisi Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği MEBRobot yarışmasına başvurmuştur.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri
Yurtdışı projeleri için 2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde Erasmus+ Proje başvurusu yapılacaktır. Okulumuz 4 öğretmeni 2020 yılı içerisinde Erasmus+ Projesi kapsamında yurtdışına İşbaşı Eğtitim için gidecektir.
Diğer Hususlar
Okulumuzda Bilimsel ve kültürel eğitimin yanı sıra, öğrencinin ahlaki ve manevi duygularının gelişimine yardımcı olan, dini eğitim de verilmektedir. Öğrencilerimizin normal ortaokullarla aynı aldıkları derslerin yanında ilave olarak ; Kur´an-ı Kerim, Arapça, Dini Bilgiler, Peygamberimizin hayatı derslerini de almaktadırlar. Okulumuzda giyim konusunda, velilerimizin kararıyla uyguladığımız okul forması dışında herhangi bir zorunluluk yoktur.
Yazdır